Julstöket närmar sig sitt slut

Jag gömmer mig mellan raderna och förlorar mig bland orden.
Jag har haft en väldigt mysig jul med en hel drös av fina själar.

Stundvis har det varit blandade känslor. Någon nära har saknats och i bakhuvudet har julen inte varit detsamma.
Ännu ett år har passerat sedan två kontinenter möttes av gott och ont,
det är nu fem år sedan hon slutade göra fotspår på vår jord och det finns alltid en tanke.

Säker som hos många andra så har förkylningen tagit mig med storm och jag hoppas innerligt att den flyger sin kos innan nyår..

Adventsmys

Sedan sist. Jag har nästan landat och står snart stadigt igen. iallafall för ett tag. Jag andas frisk luft och andas lugnare än på länge.

Pepparkakshus. Kanelbullar. Tomtar. Julgran.
Vi myser med tända ljus och juldofter.

Långa promenader i snön och kylan. enzo älskar det.
Alla julklappar är fixade och ikväll ska de sista bli inslaga med fint papper.

Jag trivs bäst såhär.


Snön faller och vi med den

27 910 tecken. 537 rader. 123 stycken. 11 sidor. äntligen är jag färdig och har skickat det genom den telepatiska atmosfären. men det värsta återstår fortfarande. först efter tisdag har jag chans att ta ett andetag med ren luft men först på fredag vågar jag öppna ögonen och tro på en förändring.

det har bara varit lugn. god mat. skönt fulla brudar, som praktiskt taget nästan satte sig i fel bil inatt när jag hämtade upp dom efter alla bravader. den ena sjöng, den andre hade mobilen fastklistrad och en tredje somnade innan vi knappt sväng runt hörnan.

ikväll läser jag förhoppningsvis naturkunskap och engelska, lägger mig tidigt i hopp om att överleva veckan utan att panga in i någon vägg!

Run for your life

Imorgon går startskottet till de två helvetesveckor jag har framför mig innan jag kan andas ut. Kraven är större än jag hoppats och motivationen finns inte, en av de sämsta kombinationer som går att åstadkomma.

En helg i lugnets tecken. Bra filmer, god mat, många kramar.
Julklappsköp, kvalitétstid och långa morgnar i sängen.

Ikväll skriver jag önskelista (är visst inte för gammal för det, eftersom att mamma faktiskt bad om en), dricker te och hoppas på att imorgon förblir imorgon!

Let me always be with you

Jag försöker att andas mellan varven och tar varenda chans till ny energi och inspiration. Det finns fortarande stora saker kvar att utföra som ger mer ångest än vad de ger nytta. Efter imorgon så väntar två helvetesveckor (läs: överlever jag det så överlever jag nog praktiskt taget allt)

Ikväll äter jag varma mackor, dricker té, fixar ihop ett litet paket som ska skickas någraa mil söderut, ser på en film som jag sett många gånger förut, lyssnar på välbekanta röster och sammanfattar veckans fotoprojekt med välvalda meningar.

Men bara om min älskade väntar..



Det finns skönhet i flodens silversånger
Det finns skönhet i gryningssolens sken
Men då ser jag i min älskades ögon
En skönhet större än allting som jag vet.


RSS 2.0