Ibland så ser jag bara sten

En helg i lugntets tecken. Blommor har planterats, filmer har setts, inga stordåd har uträttats men många pratstunder och många minnen har väckts, med en saknad vän. Storstädning, soltimmar och mors dag.
Ikväll läser jag om 1700-talets literaturhistoria och imorgon är det prov.

Till dess att det är  lugnare från min sida så blir orden få och behovet stort,
tills vidare- gå i frid!


Ditt sista andetag har blivit min största sorg

Ett kapell som rymde knappt 30 stolar, en vit kista och ett flertal blommor. Fina och tänkvärda ord, många tårar och en värkande längtan. Vi sjöng för dig, vi grät av saknade och vi tackade dig för den tid du varit med oss, en hand på kistan och röd ros lämnade vi på din bädd men minnena tog vi med oss i våra hjärtan. Att komma upp till huset utan att du står på verandan känns fortfarande overkligt, det finns ingen hundarna ska hälsa på, det finns ingen som säger kloka ord och det är ingen som bara vill prata, när vi backar ut från uppfarten finns det ingen värmande hand som vinkar hejdå längre.

Min mormor var en klok kvinna, som jag & mamma läste på en kylskåpsmagnet förut idag "mamma vet mycket men mormor vet mest" vad samtalsämnet än handlade om så kom det kloka reflektioner och du visste alltid det vi undrade. En värmande hand och tröstande ord, eller mer uppiggande än tröstande, du må varit en speciell person men ack så älskvärd.

Begravningen var för mig inget farväl, när sommarsolen står som högst på himlen sjunger vi dig ner i marken. Inte ens då säger jag farväl för jag vet att vi ses igen, i en annan tid och i en annan värld. När jag kommer dit ska jag sjunga alla de sånger du så länge saknat. Sov gott mormor, min längtan dör aldrig och min saknad är konstant.
All kärlek ♥

  


Tills vidare finns jag lite mer i det tysta, då och då uppdaterar jag er om vad som händer och sker i mitt liv.
För tillfället vill jag ha sommar, frihet och en hög dos kärlek.
Det har senare tid varit väldigt många negativa besked och detta senast idag, jag skulle behöva lite positivt.
Även om jag vet att det finns positiva saker att se fram emot så har jag för tillfället svårt att ta in det,
jag saknar, jag längtar, jag skriker och jag vill bara bort för ett tag!

The truth hurts and a lie's worse

Medan många andra har förtärt alkoholhaltiga drycker har jag haft en lugn helg och det är jag idag tacksam över när jag hör hur folk pratar om varandra. Mycket blinkande men färre svängar gjorde i fredags garanterat bakomvarande bil tokig medan vi endast utbrast i skratt av vår blindhet. Få timmars sömn, en dusch och en slarvig makeup senare satt jag med a & m på väg till Kristanstad. Hasselbackspotatis, fläskfilé god sås chips & dip satt som en smäck. Eurovision var pinsamt och bilen blev vår vän.

Några aggresiva meddelande och delvis försoning, nu med ett litet leende på läpparna och vad kvällen kommer bestå av är förutbestämt. Det är inte mänskligt och borde dessutom vara förbjudet.

Du fattas mig ♥

Lång väg upp

En uppdatering om vad som sker och händer i mitt liv för tillfället. Det stormar ofta och mycket, det är många känslor och det är virrvarrv uppe i knoppen som jag inte kan reda ut riktigt på egen hand. Det är högar av skolarbeten, böcker och prov som ska genomplöjas innan terminen är slut, hur många de är vill jag inte tänka på för då tuppar jag av.
Idag var vi i mormors hus, i gömmorna fann jag en polaroidkamera som jag suktat efter längre, jag pratades vid med min moster och vi bestämde att jag fick ta den till min ägo och som en kul grej ska jag ner till fotostudion imorgon för att se om det finns lite fotopapper osv till den. Imorgon tar vi kroppsligt farväl av mormor, hon kommer att se fridfull ut och jag vet att det kommer bli jobbigt. Jag knåpar på dikten till mormors begravning som äger rum nästa fredag, det tar tid men det finns en mall.

Texten är lika med mitt huvud, rörigt och totalt oorganiserat.
Vi hörs när jag är på fötter igen, för tillfället känns det mest som att jag står still och stampar på glas.

I've been there and back

Mormors födelsedag, jag hoppas att hon får tårta av de sjungande änglarna.
Albin är här i helgen och det behöver jag, kärlek och en värmande famn.
Det är jobbigt och det är fortfarande starka känslor.

Jag önskar att jag var bättre i krissituationer men jag kan inte göra någon förändring.
se upp för dårarna, adjö!


Ord som fastnar men inte riktigt kommer fram

Ett tomt hus, en saknad själ, en hungrig katt, många foton & många minnen. Dagen har i stort sätt präglats av jobbiga situationer med många intryck att ta emot och smälta. Jag vet inte vart jag har någonting för tillfället, jag kan inte tänka & jag vill inte tänka.

Imorgon hoppas jag att du vakar över mig och ser till att det går vägen.
Tills vidare blir det få ord med blandade känslor, jag behöver tid.

älskade mormor, inte en sekund utan att jag tänker på dig.
nu faller tårarna, igen


För en tystnad mellan väggarna som skar genom cement ..

Det finns inga ord kvar att säga och de hade funnits då hade det varit försent, du finns inte längre hos oss och det gör ont i mig. Jag kan inte förstå & jag vill inte förstå. Hoppas att du har det bra där du är nu, sov gott älskade mormor.
Vila i frid, all kärlek ♥ 

..en elegi för alla vägar som vi inte vandrat än,
för en tid som bara går och aldrig kommer igen

RSS 2.0