Hold on

Den senaste tiden så känns det som att jag har samlat en massa vuxen-poäng och även om sakerna i sig inte associerar till just något vuxet, så är det vuxet för mig.
Oranget kuvert. CV. Personligt brev. Jobbansökningar. Jobbintervjuer. Deklaration.

Igår sökte jag till högskolan och det vore väl otroligt om jag inte lyckas komma in på en av alla de jag sökte. Håll tummarna för mig. Stormen börjar lägga sig, imorgon lämnar jag in mitt fördjupningsarbete och sen tar jag lov, iallafall från det teoretiska. De senaste dagarna så har jag för en gång skull unnat mig själv lite nyheter i garderoben och ingen är lyckligare än jag, det var välbehövt.

Jag har haft en mysig dag.
Jag har pratat minnen med en vän från förr. Pratat framtid med min bästa vän.
Städat bort alla dammkorn och packat min väska.
Nu läser jag igenom mitt arbete och senare myser jag bland nytvättade lakan och ett väldoftande rum.

I need you to stay

För första gången på väldigt länge så känner jag mig säker. Jag känner på mig att det kommer att gå vägen och jag känner på mig att jag kommer hamna på precis den plats jag hör hemma. Om två månader så är jag fri som en fågel, därefter så läser jag det jag vill, det som ger mig något och det som för mig dit jag vill hamna med mitt liv. Allt i ryggsäcken är betydelsefullt men det är först snart jag får bredda mina vingar och göra det jag länge velat.


               
                             Solsken. Mysiga kvällar på bryggan. Grönt gräs. Färgstarka blommor.

Tills vidare så sitter jag kvar på det som finns kvar av den pinnen från förr. På tal om förr så låg jag i eftermiddags och kollade på filmer från just förr. Jag var ett väldigt livligt barn, jag visade gärna alla mina sidor och berättade också gärna om allting jag såg. Trots helgipsat ben så sprang jag runt som vilket barn som helst. Undrar hur jag hade varit idag om inte allt det där, jag känner mig fortfarande som den flickan inombords bara i ett lite större skal and that feels great :) (läs: efter att filmen var slut så visade det sig att vi hade spelat in en final från sikta mot stjärnorna, här pratar vi nostalgi och jag var självklart tvungen att kolla på det)

Ikväll kollar jag på spårlöst. Förbereder en föreläsning i kommunikation. Duschar länge och myser i sängen med min fantastiska fyrbenta vän.

Söndagsord

Idag har det varit grått praktiskt taget hela dagen. Regndropparna ligger fortfarande platt mot fönstrerna. Den där förbannade timmen har alltid stört mig, till en början iallafall.

Jag har haft en mysig helg. Kalas är mysigt och paketer är det bästa jag vet, jag är uppenbarligen väldigt omtyckt för de har lyckats sätta fingret på precis det jag velat ha.

Ikväll myser jag framför Johan Falk och gömmer min irritation över egoistiska människor i lådan brevid sängen :)


What's worth the prize is always worth the fight

En mysig fredag. Morgonpromenad i vårsolen. Jag kunde åka till stan i min nya kavaj, utan att frysa. Ringen kommer att bli fin och den kommer att betyda något väldigt speciellt, den 5;e juni får mer än gärna vara närmare än 2 månader. Jag har kramats och pratat om livet med en bästa vän. Slagits med människor på maxi, lönehelg it is.

Snart är hela familjen samlad. Jag ska få paket. Äta god mat och tårta. Pussa på min bättre hälft och njuta av lite ledig tid, tillsammans med mina kära.
Till dess att dörren öppnas slötittar jag på Let's Dance och uppdaterar mig om hur det går i kvällens hockey.


Torsdagsliv

Alla fönster är putsade, även om jag var på vibben att trilla ner. Det doftar rengöringsmedel på hela min våning. Kliniskt rent, inte ett dammkorn, utan att överdriva. Powerwalk med världens sötaste hund som dessutom har blivit friserad. Ett arbete som låg orört är mer än halvfärdigt. Vi har spunnit vidare på lite filmideér till filmfestivalen, nu ska vi lyckas filma det vi vill få fram också. Jag har andra ideér också, men mer om det vid ett senare tillfälle.

Jag har helt enkelt alla skäl i världen att få ha efternamnet effektiv för en dag. Jag tror att vinden håller på att vända nu, undrar om det är solen, vädret eller helt enkelt vetskapen om att det faktiskt inte är så lång tid kvar.
Ikväll somnar jag tidigt och imorgon är det en ny dag!


Marsbarn

Dagen innan min födelsedag så är jag som ett barn på julafton, det har jag alltid varit. Spänningen med paket och överrasknigar kommer jag aldrig att växa ifrån som det barn jag faktiskt är.

När mamma och pappa kom upp med paket vid strax efter sex så var jag såklart redan vaken, sedan en stund tillbaka. Fina paket och precis på pricken vad jag hade önskat mig, mina föräldrar är fina.
Jag mötte upp fina Tanja i byn för att få en kanske ovanlig födelsedagspresent, världens största brunch som innehöll allt, med betoning på allt. Vilken start på dagen, detta till den nya wallanderfilm.
Under dagen så har jag kramats med en extramamma, en bästa vän och fått en massa fina/söta sms och hälsningar från andra sätt. Ni är fina, tack.

Det har utan tvekan varit en fantastisk födelsedag, saknade dock det årliga födelsedagskortet från min fina mormor. Jag saknar dig och varje dag finns du i mina tankar! ♥


Du förtjänade en nominering för rollen du spelade

Dagarna flyter mer eller mindre samman i varandra och någonstans däremellan så försöker jag och mitt kaos slå oss till ro. Samtidigt som vi försöker rädda en vän i nöd och utföra vardagssysslorna utan att stressa ihjäl.

Det har varit tyst ett tag och det är precis vad jag behövt. Jag har bebismyst med en vän från förr och hennes nykomling. Träffat en av de finaste själar som gång på gång varit min hjälpande hand ur djupa träsk. Efterlängtad kvalitétstid med min bättre hälft, om än kort så välbehövt.

Bland skolböcker och lösblad så tror jag dessutom att jag har bestämt mig för vad jag ska söka till hösten. Barndomsdrömmen tar över och om några år så hoppas jag att jag har nått dit jag vill.

Idag jobbar jag undan och ringer viktiga samtal för imorgon är det min födelsedag och då vägrar jag att ens så mycket som att titta på en skolbok.


Mitt i allt så ska man räcka till..

Socionom. Lärare. Ambulanssjukvårdare. Specialistsjuksöterska. Psykiatrisk vårdare. Vem är jag?
Om ganska så exakt en månad så ska ansökningarna vara inskickade, om en månad ska jag veta vad jag vill, och vad jag fortfarande kan trivas att jobba med om 30 år- hur i h-lvete är det möjligt? Idag vet jag inte ens vad jag vill göra imorgon, hur ska jag kunna veta vad jag vill med hela mitt liv när jag inte ens är 20 år gammal.

Jag har alltid fått höra att sista terminen är så slapp, att det finns mycket tid att tänka och överväga. Vad har de levt i för värld? Böckerna samlas på hög, mitt i allt detta ska jag överväga vad jag vill med mitt liv och samtidigt hinna leva. Jag har aldrig haft svårt för att ha många bollar i luften men just nu känns det som att jag lever två liv och det är väl ingen människa som klarar.

Som plåster på såren så har jag haft en fantastisk helg. Soffmys, god mat, alldeles för mycket godis, biomys och som grädden på moset så har jag haft min andra halva, hand i hand. Ikväll är jag ensam igen. Försöker springa ifatt lite tid. Lyssnar på skvaller och är glad att det inte var jag som dansade med flaskorna i helgen, det hade varit för mycket.


Och vad vet du om kärleken, förrän du förgäves hatat den

Marken under mina fötter brukar vara någorlunda stabil men för tillfället så existerar den inte alls, jag är förlorad. Jag har slutat räkna timmarna och plötsligt så flyter dagarna in i varandra. Det finns inga ord att få fram och mer ofta än ibland så undrar jag hur jag hamnade här, var har hon tagit vägen. Jag ser tillbaka på en stark individ, med en vilja av stål och som aldrig gav vika för någonting.

När våren är på väg så borde det vara allt annat utom jag som faller, regnet i första hand. Solen kikar fram hela tiden och jag brukar stråla ikapp med den, men inte nu. 30 för mig är det så speciellt att jag skulle vilja skrika ut mina känslor, men varför bara jag, varför inte du?

Innerst inne så vet jag att jag är lyckligt lottad. Jag har världens finaste människor runt omkring mig. Får alltid fin feedback och det finns alltid någon som står bakom. Någon dag snart, så är mitt vanliga jag tillbaka som en skinande sol och ingen längtar mer än jag själv.


i helgen har jag bläddrat i alla fotoalbum som finns, detta är utan tvekan ett av mina favoritkort- iallafall om man tänker på hur det gick till på isen :)


..det fanns en tid!


Saknar allt som jag inte längre kan göra.. och allt som inte finns kvar


Det är visst nån som är tillbaka...

För drygt en vecka sedan så gick jag på lov med hoppet om att stressen skulle vara som bortblåst när jag kom tillbaka, men jag högg i sten. Tillbaka i den verkliga vardagen och allt vad den för med sig så känner jag mig precis lika stressad idag som jag gjorde måndagen för två veckor sedan, de är konstigt det där att jag aldrig lyckas springa ifrån det som flåsar mig i nacken.

Det mesta på alla to-do-listor i världen hånflinar åt mig som en påminnelse om vad som egentligen borde göras och det ska göras, me inte riktigt nu. En dag, väldigt snart ska jag rannsaka mig själv från topp till tå, ta tag i alla måsten och vädra ut allt oinbjudet besök, men först måste jag hinna ifatt. Tiden börjar bli knapp, jag ska bara inse det.

Ikväll läser jag engelska, dricker té, låter gamla favoriter stå på som bakgrundsljud och strukturerar, jag måste lära mig!


RSS 2.0